Pakketreizen
Belkasmi Reizen vind je goedkope pakketreizen naar Marokko, Turkije, Egypte, Tunisie en Midden-Oosten en Europa Misschien wil je een weekendje weg? Of twee weken op vakantie? Geen probleem, bij Belkasmi Reizen vind je altijd de reis die je zoekt. Wij zoeken je vluchten, hotels en huurautos en vinden wij voor u altijd de laagste prijs voor uw pakket. Als je je vlucht en hotel tegelijkertijd boekt, ontvang je een geweldige korting op het totaalpakket. Waar wacht je nog op? Boek nu een geweldige pakketreis naar de zon of een weekendje weg bij Belkasmi Reizen!

Zie hier het dagprogramma van een van onze pakketten:

Rondreis Koningssteden van Marokko

1e dag - Amsterdam/Rotterdam-Marrakech-Casablanca

We vliegen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze en Brussel naar Marrakech. Na aankomst rijden we direct door naar een hotel in Marrakech voor de eerste overnachting.

2e dag - Casablanca-Rabat

Na een kort bezoek aan Casablanca en de mogelijkheid om de imposante Hassan II moskee te bezichtigen, ca. € 12 per persoon gaan we op weg naar het aan de kust gelegen Rabat. Deze meer dan 1000 jaar oude hoofdstad is rijk aan regeringsgebouwen en paleizen. We zien in deze stad onder meer het sfeervolle oude stadsgedeelte, het in Marokkaanse stijl gebouwde en rijk gedecoreerde mausoleum van Mohammed V en het Koninklijk Paleis. We verblijven in een 3-sterren hotel.

Reisafstand Casablanca-Rabat ca. 92 km.

3e dag - Rabat-Meknès-Volubilis-Fès

We rijden naar Meknès. Bezienswaardig in deze oude stad zijn onder meer de Bab Mansour en het mausoleum van sultan Moulay Ismail, in de 17e eeuw heerser van de Arabische Alaouïeten dynastie die Meknès koos als zijn nieuwe residentie. De sultan was met name bekend om zijn ongelofelijke bouwdrift. Met hulp van ca. 30.000 dwangarbeiders en 150.000 elitesoldaten verrezen er in Meknès in de 55 jaar van zijn heerschappij onder meer vele kazernes, paleizen, indrukwekkende poorten, stadsmuren, pakhuizen en onderaardse gevangenissen.

Na de dood van de sultan en de daaropvolgende ca. 30 jaar durende strijd tussen zijn zonen over de opvolging, raakte Meknès in verval en werd de stad bovendien in 1755 getroffen door een hevige aardbeving. Begin 20e eeuw bliezen de Fransen de stad langzaamaan weer nieuw leven in. Verder doen we op onze route van vandaag nog de vroegere Romeinse stad Volubilis aan, met bezienswaardigheden als de Triomfboog, de Basilica, het Capitool en het mozaïek Diana en de Badende Nimfen. De dag eindigt in Fès waar we de komende twee nachten doorbrengen in een 3 of 4 sterren hotel.

Reisafstand Rabat-Meknès-Volubilis-Fès ca. 224 km.

4e dag - Fès

Fès is de oudste Marokkaanse koningsstad, waar we ons in de middeleeuwen zullen wanen. In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali vinden we de drukke medina (vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO) met een doolhof aan kronkelige straatjes, de poort Bab Boujloud, de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee (de eerste universiteit van Marokko), de indrukwekkende leerlooierij en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini.

5e dag - Fès-Beni Mellal

We rijden verder naar de aan de voet van het Midden-Atlasgebergte gelegen stad Beni Mellal waar we de komende nacht doorbrengen in een hotel. De moderne stad wordt omringd door prachtige sinaasappel- en olijfboomgaarden.

Reisafstand Fès-Beni Mellal ca. 290 km.

6e dag - Beni Mellal-Midden Atlasgebergte-Marrakech

Vanuit Beni Mellal rijden we, dwars door de cederwouden van het Midden-Atlasgebergte en via het stuwmeer van El Ouidane en de prachtige watervallen van Ouzaoud, terug naar Marrakech. We bezoeken hier, als de tijd het toelaat, het Djemaa el-Fna-plein, waar het wemelt van de slangenbezweerders, kooplieden, muzikanten, acrobaten en sprookjesvertellers. De komende twee nachten verblijven we in een hotel in Marrakesh.

Reisafstand Beni Mellal-Marrakech ca. 250 km

7e dag - Marrakech

De gehele dag brengen we door in fascinerend Marrakech, een okerkleurige en prachtig gelegen stad. Hier lijken de ruige besneeuwde bergtoppen van de Atlas altijd een oogje in het zeil te houden en waar het stadsbeeld bepaald wordt door weelderige tuinen met palmen, prachtige paleizen en talloze minaretten. We zien onder meer de Saadische graven, de Majorell-tuinen, de Koutoubia-moskee (waar maar liefst 25.000 gelovigen tegelijk kunnen bidden) en het paleis Bahia.

Uiteraard gaan we ook naar het beroemde Djemaa-el-Fna­plein (het kloppende hart en symbool van de stad), waar het elke minuut van de dag bruist en waar het vooral in de avonduren lijkt of u in één grote openluchtshow terecht bent gekomen! Het plein is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedmonument en u zult absoluut overweldigd worden door de heerlijke geuren uit de eetstalletjes, de vurige dansers, de enthousiaste muzikanten en de geheimzinnige slangenbezweerders. Vanavond kunt u de culturele dinnershow 'Fantasia Chez Ali' bijwonen. Kosten € 29 per persoon, inclusief transfer en diner (ter plaatse te boeken en te betalen).

8e dag - Marrakech-Amsterdam/Rotterdam

Transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht

Naar
Boven